מאמר - האתר הראשי להפצת מאמרים וקידום מקצועי
כניסה למערכת כותבי מאמרים כתיבת מאמר חיפוש מאמר מאמרים
 
 
 

נזקי גוף - פיצוי

מאמר: ”נזקי גוף, מה הפיצוי שמגיע לי“

/ יעקב כהן
 
מאמר: ”נזקי גוף, מה הפיצוי שמגיע לי“
 
  
מחבר: יעקב (קובי) כהן, עו“ד.
תאריך: 1.7.2010.
  
תחילה אפתח במספר דברי הסבר למהות המאמר ולחשיבותו. רובנו נפצענו לא אחת במהלך ביצוע פעולות שגרתיות יום-יומיות, במהלך העבודה, בנסיעה ברכב, אפילו בהליכה ברחוב. לפעמים הפציעות כל כך קשות שנותרים אחריהם עם נכויות ומוגבלויות קשות ביותר. היות והמדובר בתופעה שכיחה ביותר שכולנו נחשפנו אליה, אם לא אנחנו ישירות אז דרך קרובי משפחה או מכרים שעברו פציעות טורדניות נולד הצורך להבהיר ולהסביר מהם הנזקים בגין התאונות הללו.
המאמר נועד להשכיל וליצור הפרדה ברורה בין השיקום הרפואי ובין השיקום הכלכלי. בכל הנוגע לשיקום הרפואי הכללים די ברורים. אם יש פציעה/ כאב ישר פונים לרופא. מאותו השלב מתחיל השיקום הרפואי. השלב הזה כל כך ברור לנו עד כדי כך שאנחנו לא עוצרים לחשוב ופועלים באוטומט. הרופא מצווה לקחת ימי חופש, ליטול כדורים, לעבור טיפולי פיזיותראפיה ואנחנו פועלים ללא סייגים.
אבל מה לגבי השיקום הכלכלי? אם נעמוד על ההפסד הכספי עקב תאונת דרכים נוכל בהינף יד לזרוק דוגמאות רבות, ולמשל: אובדן ימי עבודה, הוצאות על תרופות/ עזרים רפואיים/בדיקות וטיפולים אצל מומחים וכל הוצאה כספית או הפסד רווח שנגרם בעקבות הפציעה. אם נתאמץ יותר נמצא שהנזקים אפילו נרחבים יותר, לדוגמא אובדן הנאות חיים (למשל חוסר יכולת לבצע פעולות ספורטיביות, טיולים וכו‘), הכאבים שצריכים לסבול ועצם השיבוש בחיינו. במקרים מסוימים הפציעות אף חמורות יותר ונשארים עם נכויות. צריך להבין כי לנכות יש השפעה נרחבת על חיינו במספר הביטים ולדוגמא: תחומי העיסוק בהם נוכל לעבוד (למשל נכות זניחה של מספר אחוזים בגב יכולה למנוע מאדם לעסוק בתחום עבודה ספציפי ואם המדובר באדם  שההשכלה, הכישורים והניסיון שלו מאפשרים לו לעבוד רק באותו התחום ואין לו אפשרות לרכוש מיומנויות נוספות  אז אותם אחוזים בודדים מונעים ממנו להשתכר לחלוטין והפיצוי צריך להיות בהתאם).  דוגמא נוספת הינה צלקות: אפילו צלקות יחסית קלות בחלקים מוצנעים יוצרת פגיעה הן אסטטית והן פסיכולוגית ואף על אלו מגיע פיצוי הולם וראוי.
 
כאן חשוב להדגיש ולהסביר כי הדוגמאות הללו הם קצה הקרחון, אולם הכלל הקבוע, התמידי והאוניברסאלי הוא כאשר יש פגיעה פיזית (בגוף או בנפש) נוצרים נזקים שבגינם אנו נדרשים לשיקום ובין אם הוא נרחב וממושך או קצר ומיידי, עדיין מדובר בשיקום בשני אפיקים נפרדים ”הרפואי“ ו”הכלכלי“.
 
מהו הפיצוי שמגיע לי?
 
הנחת היסוד  היא שהפיצוי צריך להחזיר את האדם למצב בו היה לפני הפציעה. היינו החישוב מתבצע לפי מספר פרמטרים הראשון הוא הפציעה עצמה, ככל שהפציעה חמורה יותר משך השיקום שלה ארוך יותר כך גם יגדל הפיצוי. אולם לא מדובר בכך בלבד אלא יש להוסיף לכך את המאפיינים הסובייקטיביים של הנפגע עצמו. למשל אדם שנפצע ואיבד מיכולת השתכרותו 30%, יש הבדל בין אדם שמשתכר 5,000 ₪ ואדם שמשתכר 20,000 ₪, כך גם יש הבדל בין אדם מבוגר שנותרו לו יחסית מספר שנים מועטות לעבוד ובין אדם צעיר שכל חייו יסבול מהנכות ויפסיד שנים רבות של שכר.
 
איך משיגים את הפיצוי?
 
ראשית צריך לזכור שהפיצוי אינו נועד להעשיר, אלא להחזיר את המצב לקדמותו. למצער לא תמיד אפשר לעשות זאת ואין בפיתרון הכספי בכדי להשוות להפסד  כמו נכות  מהותית, איבוד גפיים ואף מוות ובמקרים אלו הפיצוי נועד להקל ככל האפשר על האבידה.
עם זאת, כאמור ככלל הפיצוי שווה לחזרה למצב טרם הפציעה ובכדי להבטיח זאת יש לפעול כדלקמן:
 
1. לפנות מייד לקבלת טיפול רפואי ולא להשתהות בתקווה שהכאבים ייעלמו אורח פלא.
2. בפנייה לרופא לספר ולהסביר את התרחשות התאונה, לוודא כי הפרטים נרשמים נכונה.
3. להמשיך ולפנות לקבלת טיפול רפואי לפי הצורך. חשוב לזכור כי כאשר אתם יושבים בבית עם כאבים ומחכים שהם יעברו אין כל תיעוד להיקף הנזק ולכאב ולסבל.
4. בכל פנייה לקבלת טיפול יש להסביר את מקור הכאבים, כאמור התאונה,  ולוודא כי כל הדברים שנאמרו מתועדים. כמובן לשמור העתקים.
5. לשמור תיעוד על כל הוצאה שנגרמה, למשל כדורים/עזרים רפויים/הוצאות טיפולים פרטיים ואצל מומחים.
 
ברוב המקרים ישנם חברות ביטוח שניתן לפנות אליהם, כגון במקים של תאונות דרכים, תאונות עבודה, רשלנות רפואית וניתן לפנות לחברות הביטוח לפי טפסים שמופיעים באתרי החברות השונות. שם יש לפרט על נסיבות התאונה ולצרף את המסמכים הרפואיים וההוצאות. במידה ולא הוצע פיצוי הולם ניתן להגיש תביעה לבית המשפט השלום /המחוזי לפי גובה התביעה.
 
חשוב לזכור כי הגם שניתן לבצע את הפעולות הללו לבד . כאשר אנו מתחילים את השיקום הרפואי אנחנו לא נוטלים כדור לפי שיקול דעתנו האישית אלא פונים לרופא שמכתיב את אופן השיקום. הדרך נכונה לשיקום כלכלי הינה זהה ומומלץ ביותר לפנות למשרד עורכי דין המתמחה בנזקי גוף לקבלת ייעוץ והדרכה לגבי המקרה הספציפי שלכם והתחלת השיקום.
 
 
 
יעקב כהן
ממשרד עורכי דין כהן ושות' ברחובות.
ממשרד עורכי דין כהן ושות' ברחובות.
כהן ושות'
תחומיו העיקריים של המשרד הינם בסקטור המסחרי- אזרחי בקשת רחבה של תחומים למתן מענה נרחב ומקיף לצרכי לקוחות המשרד. חותם ההיכר של המשרד הינו במענה המיידי, הצמדת עורך דין המנהל את תיק הלקוח.
הרצל 192
רחובות
08-9364005
08-9364003
קישור לאתר
חוק ומשפט - נזיקין
תאריך: 27/8/2010
תגיות:   נזקי גוף    פיצויים נזקי גוף    תאונת דרכים    תאונת עבודה       


ממומן

מאמרים נוספים בתחום חוק ומשפט - נזיקין

נגד משוב על שופטים – בעד ביקורת, מעקב והערכה / אברהם פכטר
יו"ר לשכת עו"ד הנכנס דורון ברזילי הודיע, כחלק ממסע הבחירות שלו לראשות הלשכה על חידוש משוב השופטים. השופטים בראשות הנשיאה דורית ביניש ויו"ר נציגות השופטים, השופטת המחוזית וורדה אלשייך מתנגדות בחריפות.
חשיבות הייצוג על ידי עורך דין מנוסה, בתביעות לנזקי גוף / עורך דין שי וקנין
מאמר זה סוקר את הדקויות השונות בין תביעות נזקי גוף שונות וחשיבות ההבדלים ביניהן.
נזקי גוף עקב נפילה בשל מפגע ברחוב / עורך דין שי וקנין
אפשרויות הפיצוי העומדות בפני נפגע עקב המצאות מפגע ברחוב כמו גם היקף הפיצוי האפשרי.
נזקי גוף עקב נפילת ענף עץ אקליפטוס / עורך דין שי וקנין
אפשרויות הפיצוי העומדות בפני נפגע מנפילת ענף אקליפטוס כמו גם היקף הפיצוי האפשרי.
"אשם תורם" / עורך דין שי וקנין
משמעות הביטוי "אשם תורם", כמו גם המקרים בהם משתמש בית המשפט בביטוי ומשמעותו מבחינת הפיצויים להם זכאי התובע.
אחריות ברשלנות של מפעיל אתר תיירותי הכולל טיולי סגווי / עורך דין שי וקנין
מקרה אמיתי שבו מדובר על אשה שנפגעה במהלך טיול באתר תיירותי המפעיל טיולי סגווי
עצות פרקטיות במקרה של תאונת דרכים / אילן זריהן
ישנן מספר עצות מעשיות לנפגע תאונת דרכים.
אימתי יסטה בית המשפט ממסקנות בחוות דעתו של המומחה הרפואי אותו מינה? / אילן זריהן
ככלל, בית המשפט לא ייטה להתערב בתוכן חוות דעת המומחה הרפואי שמינה אולם, אם חוות הדעת שניתנה מראה כי היא נשענת על תשתית עובדתית רעועה ובלתי מהימנה אזי, בית המשפט ישקול את האפשרות להתערב.
החלקה במקום ציבורי / אלי דורון
החלקת אדם במקום ציבורי, עשויה לזכותו, בתור ניזוק, בפיצויים . במה דברים אמורים?
תאונות עבודה - מדריך / יואב גפני
לתאונת עבודה עשויים להיות שלושה מישורים מקבילים. במאמר זה נעמוד על ההבדלים בין מישורים אלה ונסביר מה וכיצד כדאי לעשות לאחר תאונת עבודה.
מאמרים תפריט ראשי
שאלות ותשובות
יתרונות
אודות
הסבר
צור קשר
 
 
 
אודות | צור קשר | מפת האתר | אינדקס אתרים | sitemap | סניפים