מאמר - האתר הראשי להפצת מאמרים וקידום מקצועי
כניסה למערכת כותבי מאמרים כתיבת מאמר חיפוש מאמר מאמרים
 
 
 

סיק לחץ

סיר לחץ

/ סימה גולדשטיין
סיר לחץ
מה עושה את ההבדל  בין  סיר  לחץ  אבינוקס  מקס   6 ליטר
לבין  החברות האחרות,
 
מטרת  סיר הלחץ  היא  לזרז זמני בישול  של  תבשילים  להם נדרש זמן  רב .
חשוב  להבין  שבסיר הלחץ  אין מנוע  שמחמם  או מכניס אנרגיה ,
מקור החימום הוא חיצוני ,כמו כל  סיר רגיל  גם סיר הלחץ  קולט  את החום
אבל ישנם סירים שיכולים לשמור על לחץ גבוהה וישנם סירים שמסוגלים
לשמור על לחץ נמוך בלבד .
יש קשר ישיר בין  הטמפרטורה  הפנימית של הסיר לבין  הלחץ  שבתוך הסיר
ככול  שהלחץ גבוהה יותר כך גם  הטמפרטורה גבוהה יותר אם הנפח נשמר קבוע.
זה למעשה חוק "גה- ליסאק"  משנת 1802 שנתגלה על ידי פיזיקאי צרפתי בשם
לאוי זוזף גה – ליסאק
גז שנמצא בנפח קבוע (נפח = V    ) תמיד הטמפרטורה  (T = טמפרטורה בקלווין)
והלחץ  (לחץ = P   )  יהיו ביחס ישיר אחד  לשני  כלומר  לחץ עולה טמפרטורה עולה
וההפך  למעשה זה קשור לחוק שכל אחד  מאיתנו למד בבית הספר היסודי
חוק בויל – מריוט משנת 1676  PV=K החוק הנדון לא קושר את הטמפרטורה לנפח
אבל הוא דן במשוואת גז אידיאלית בהתהליך איזותרמי .
בהנחה שלכול סוג גז יש את הקבוע שלו K  ולפיכך ככול שהלחץ גדל  הנפח  קטן
והפך  אבל במקרה שלנו (של סיר הלחץ ) הנפח נשאר קבוע ולמרות זואת הלחץ גודל
כתוצאה מחימום .
למעשה הגז היה רוצה להקטין את הנפח כדי לשמור על K אבל השף לא מאפשר
להגדיל את הנפח  הוא נועל אותו בקופסת נירוסטה בגודל קבוע
ולמעשה  השף מגדיל  את K לאורך זמן הבישול  כלומר חיממנו יותר ה K  גדל
 
וכאן טמון היתרון של סיר לחץ באותה כמות אנרגיה ניתן לקבל טמפרטורות בישול
גבוהות  יותר ,
טמפרטורה  גבוהה  יותר מפרקת  מזון מהר יותר  וכך הבישול מהיר יותר .
 
הלחצים  בסיר תלויים  בעובי הסיר  ככול  שהסיר עבה יותר  כך ניתן  להתקין
שסתומים  שלא פורקים את הלחץ במהירות .
 
כמובן  למידות  הסיר ולרמות  הבטיחות יש משמעות  רבה
אסור לרכוש סיר לחץ תוצרת טורקיה  או  סין  בגלל השימוש בתקנים הפחות  מחמירים .
יש מצב שייצרן סיני או טורקי יתחמן על חשבון רווח  כספי למרות שהסיר
חתום ופיקוח ייצרן מערבי .
סיר לחץ  תוצרת אירופה  נותן לך שקט   נפשי  למשתמש .
 
סיר לחץ זה מכונה שעובדת קשה יותר אפילו ממנוע של מכונית ספורט
ולפיכך נהוג להחליף פעם ב 5 – 6 שנים סיר לחץ .
לתשומת ליבכם הסירים הנמכרים בסופר נקראים על ידי  היבואנים סיר לחץ
למרות שבפועל מכון התקנים לא קורה להם סירי לחץ
בגלל הלחצים הנמוכים המתפתחים בסיר.
 
בגלל השימוש הקשה יש חשיבות רבה לסוג הנירוסטה מימנו יוצר הסיר
כולם טוענים שיש להם נירוסטה 18\10 אבל בפועל ב 95%  מהקרים זה לא נכון
וזה לא בגלל  שיבואן מעוניין לשקר הוא  פשוט לא מבין מה מספקים בפועל
והוא מאמין לייצרן .
לנושא הנירוסטה יש עשרות תקנים תקן הודי שונה מתקן גרמני בצורה משמעותית
וההגדרות ביניהם לנושא 18\10  שונות לחלוטין
חשיבות נוספת יש לעובי התחתית ולחלקי החילוף על זה נדון במאמר הבא
 
                                                          שמחתי לעניינן אתכם בסירי לחץ
                                                                 סימה גולדשטיין
 
 
 
 
 
סימה גולדשטיין
יבואנית כלים לתחום המוסדי והביתי התמקצעות בכלים מקצועיים
יבואנית כלים לתחום המוסדי והביתי התמקצעות בכלים מקצועיים
סימה כלי פורצלן
יבוא כלי בית מקצועיים לתחום המוסדי מלונאי וסירים לתחום הביתי
הגלעד
ראשון לציון
03-9444155
039671664
קישור לאתר
אוכל ומתכונים - צרכנות
תאריך: 15/8/2010
תגיות:   אבינוקס    סיר לחץ    


ממומן

מאמרים נוספים בתחום אוכל ומתכונים - צרכנות

קופה ממוחשבת עובדת – ניהול מסעדה בכף היד / יוסי זנה
המלצרים שוב התבלבלו בין המנות? לקוח לא מרוצה התקשר להתלונן על המשלוח? שכחת לחדש את המלאי במטבח? זה הזמן לייעל את העסק ולרכוש קופה ממוחשבת עובדת מבית אביב קופות רושמות. החברה מפתחת תוכנות שונות לניהול
סיר לחץ / סימה גולדשטיין
מאפיני סיר לחץ אבינוקס
מאמרים תפריט ראשי
שאלות ותשובות
יתרונות
אודות
הסבר
צור קשר
 
 
 
אודות | צור קשר | מפת האתר | אינדקס אתרים | sitemap | סניפים